Kuru Sogan kürünün hazırlanması ve uygulanması nasıldır?
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun soğan kürü tarifi

Soğan kürü, miyom, polikistik over, iyi huylu prostat büyümesi, kıl dönmesi, hamile kalma, menopoz gibi rahatsızlıklarda tedavi amacıyla kullanılan bitkisel bir kürdür. Soğan evlerimizde yemeklerimizde kullandığımız sebze olmanın dışında, içeriğinde bulunan B, A ve C vitamini, iyot, silis, fosfor, kükürt gibi maddeler, antibiyotik görevi yapan içerikler ve hazmı kolaylaştıran fermentlere sahip olan şifalı bir sebzedir. Soğan tüketiminin fazla olduğu ülkelerde, kanser hastalığının daha az görüldüğü tespit edilmiştir. Evlerinizde taze olarak hazırlayabileceğiniz kür, 15 gün boyunca düzenli olarak kullanıldığında hastalığınıza çare olabilir.

SOĞAN KÜRÜ NASIL HAZIRLANIR?
Kürümüzü hazırlamak için ihtiyacımız olan malzemeler bir adet açık kahverengi kabuklu kuru soğan ve iki bardak klorsuz sudur. Soğanı kabukları kırmızı, mor ya da beyaz kabuklu olandan seçmemelisiniz. Bunlar yapılacak kürde etkili olmamaktadır. Sizin kullanacağınız yemeklerde kullanılan kuru soğandır. Soğanı kök ve kabuğuyla birlikte kullanacağımızdan, yıkayıp sirkeli suyun içinde bir süre bekletmelisiniz. Bu şekilde dezenfekte olmasını sağlarsınız. Suyu bir tencerenin içine koyarak, ocağın üzerinde kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kuru soğanı dört parçaya bölerek içine atın. Bu şekilde yaklaşık olarak beş dakika kadar kaynatmanız, kürü hazır hale getirecektir. Kullanıma hazır olması için biraz ılınmasını beklemelisiniz.

SOĞAN KÜRÜNÜN YARARLARI NELERDİR?
•Kadınlarda meydana gelen çikolata kisti (endometriosis) ve miyom oluşumlarına karşı tedavi edicidir.
•Polikistik over sendromu tedavisinde faydalıdır.
•Kadınların yaşadığı adet düzensizliğini ortadan kaldırmaya oldukça etkilidir.
•Menopoz şikayetlerini azaltmak için içilmelidir.
•Vajinal akıntılarda kullanılmalıdır.
•Kıl dönmelerinde fayda sağlayacaktır.
•Hamile kalmak isteyenlerin, sorunlarına çare olacaktır.
•Ciltte çıkan iltihaplı sivilce ve aknelerde tedavi edicidir.
•İçeriğindeki sulfosid nedeniyle antibiyotik özelliğine sahiptir.
•Dolaşım sistemini düzenler.
•Bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri bulunmaktadır.
•Vücutta meydana gelen yağlanmayı azaltacağından, zayıflamaya yardımcı olur.
•Stres giderici ve balgam söktürücü etkileri vardır.
•Prostatta oluşan iltihapları azaltıcı etkileri nedeniyle, ağrıların azalmasına yardımcıdır.
•Çiğ soğan tüketimi, yemek sonrasında kandaki total gliserit oranını düşürür.
•Sinüzit rahatsızlığının ilerlemesini önler.

SOĞAN KÜRÜ NASIL YAPILIR  UYGULANIR?
•Soğan suyu ile hazırlanmış olan kür, sağlık sorunlarına fayda sağlaması açısından en az altı ayda bir defa 15 gün süreyle uygulanmalıdır. Bu süreyi aşmamaya dikkat edilmelidir.
•Hazırlanmış olan kürü ılık olarak tüketmelisiniz.
•Öğle ve akşam yemeklerinden on dakika önce bir bardak içmelisiniz.
•Daima içeceğiniz kür taze olarak hazırlanmalıdır.
•Kürü hazırlamak için mutlaka açık kahverengi kabuklu beyaz soğan kullanılmalıdır.
•Kullanılacak soğanların dış kabuğu kuru ve taze olması gerekir. Çimlenmiş ve köklenmiş olanlar bayattır.

SOĞANIN KÜRÜNÜN İÇERİSİNDE NELER VAR?
•Protein 1,5 gram
•Karbonhidrat 9 gram
•Yağ 0,1 gram
•Lif 0,6 gram
•Fosfor 56 mgr
•Kalsiyum 27 mgr
•Demir 0,5 mgr
•Sodyum 10 mgr
•Potasyum 157 mgr
•Magnezyum 12 mgr
•A vitamini 40 IU
•B1 vitamini 0,03 mgr
•B2 vitamini 0,04 mgr
•B3 vitamini 0,2 mgr
•B6 vitamini 0,1 mgr
•C vitamini 10 mgr
•E vitamini 0,3 mgr
•Folik asit 10 mcgr

Yukarıdaki değerler 100 gr soğanın içeriğidir. Ayrıca 100 gram soğanda sadece 38 kalori bulunmaktadır. Kolesterol değerleri de sıfırdır.

PROF. DR. İBRAHİM SARAÇOĞLU'NUN SOĞAN KÜRÜ TARİFİ
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, kadınların polikistik over kanseri, erkeklerinden iyi huylu prostat büyümesi sorunu için yılda iki defa 2 haftalık soğan suyu kürünü muhakkak düzenli olarak denemelerini önerdi. Soğan suyu kürünün faydalarına değinen Saraçoğlu, tıbbın polikistik over sendromuna bir çare bulamadığını, ancak soğan suyu kürünün bu soruna en iyi çare olduğunu da dile getirdi.

Soğan suyu kürüNASIL, polikistik over sendromunun yanı sıra kadınlarda çikolata kisti (endometriosis), myom, adet düzensizliği sorunlarının da bire bir yararlı olmaktadır. Aynı zamanda menopoz şikayetlerini de azaltan soğan suyu kürü, vajinal akıntıyı da durdurmakta olup kadınların sıklıkla yaşadığı bu ciddi sorunların en mükemmel çözümüdür.

Soğan suyu kürünün yararları arasında kıl dönmesi sorununa da çözüm olması yer alır. Kıl dönmesi sorunu ile baş başa olanlar 1 adet orta boy soğanı fırında veya tavada ısıtmalı ve dayanabileceği sıcaklığa gelene kadar soğumaya bırakıp ardından sorunlu bölgede 25 dakika bekletilmelidir. Ardından sorunlu bölge gül suyu ile temizlenmelidir. Bu kür haftada 4 defa uygulanmalıdır.

Hamile kalmak isteyenler de soğan suyu kürünü korkmadan deneyebilirler. Adet döneminde uygulanmasının hiçbir sakıncası olmayan soğan kürü, gebe kalmak isteyenler tarafından adet bitiminden sonra 7 gün içinde başlamalıdır. Kür uygulandıktan sonra 2. adetinizi görmeden 10 gün önce tekrar 5 gün veya 7 gün bu soğan suyu kürünü uygulamalı ve soğan suyu kürü bitiminde incir kürüne başlamalısınız.

İbrahim Saraçoğlu soğan suyu kürünün faydalarından yararlanmak isteyenlere bu kürü 15 günden fazla kullanmamalarını önermektedir. Aynı zaman soğan suyu kürü için muhakkak beyaz soğan kullanılmalı, kesinlikle mor ya da kırmızı soğan tercih edilmemelidir. Soğan suyu kürünün hazırlanışı ise şöyledir: 1 orta boy beyaz soğan dörde bölünür. Daha önceden kaynatılmış 2 su bardağı klorsuz suya bölünen soğanlar eklenir. Ocakta 5 dakika kaynatıldıktan sonra içine herhangi bir şey eklenmeden öğlen ve akşam yemeklerinden önce bir bardak 15 gün boyunca içilmelidir. Soğan suyu kürü 15 gün düzenli içildikten sonra 6 ay ara verilmeli ve 15 gün daha düzenli olarak içilmelidir.


Tedavi Türleri
Politistik over’e, erken menopoza ve miyomlara karşı “Kuru Soğan Kürü”

Kuru Soğan Kürünün Hazırlanışı: 

Klorsuz iki bardak suyu kaynatın. Orta boy 1 adet kuru soğanın en dıştaki ince kabuğunu soyunuz. Daha sonra 4’e veya 6’a bölerek kaynayan suyun içine atınız. 5 dakika ağzı kapalı olmak şartıyla kaynatınız. Sonrasında ocaktan indirip ılınmasını bekleyiniz.
Ilındaktan sonra süzerek, öğle yemeğinden 10 dakika önce bir su bardağı içiniz. Akşam yemeğinden önce de aynı şekilde taze olarak hazırlayarak içiniz.
(dikkat):Kuru soğan kürünün uygulanması süresi 15 gündür. Kür bittikten sonra tekrar uygulanmaz.

etiketler:kuru soğan kürünün yararları,soğan kürü,soğan kürünün zararları,soğan kürü nasıl uygulanır, İbrahim saraçoğlu, ahmet maranki,saraçoğlu soyan suyunu yapılışı,soyan suyu kürünün hazırlanışı,2014 soyan kürü yapılışı,sogan kürünün yapılışı hakkında bilgi,en iyi soğan kürü nasıl yapılır,soğan kürünü zararları varmıdır,saraçoğlu kuru soğan kürü hazırlanışı

Reviews:

Yorum Gönder

Şifalı Bitkiler ve Kürler © 2014 - Designed by Templateism.com, Plugins By MyBloggerLab.com

Contact us

Blogger tarafından desteklenmektedir.