C vitamini
C vitamininin faydaları: 
C vitamini veya askorbik asit, turunçgiller, koyu yeşil sebzeler ve patateslerde bulunan ve kolajen sentezinde yer alan, antioksidan bir vitamindir. Besinlerle alınan vitamin iki saat içersinde kullanılır, dört saat sonunda kandan uzaklaşır. Vücudu serbest radikallere karşı koruyan C vitamini, dişeti sağlığı için faydalıdır ve enfeksiyonlara karşı direnç oluşturur. Damarların sağlıklı olmasını sağlar, yaraların iyileşmesinde etkili olur. C vitamini; siyah üzüm, narenciye, çilek, kavun, karpuz, yeşil biber, maydanoz, brokoli, havuç, soğan, bezelye gibi gıdalarda bulunur. Küçük yaşlarda C vitamini eksikliğinde diş eti kanaması ve grip, fazlalığında da ishal meydana gelir.

oku bağlarını tutan ana protein maddesi -diş etlerinin, damarların, kemiklerin, diş büyüme ve onarımı için gerekli- olan kolajeni üretmek ve bağışıklık sistemi, sinir sistemi, hormonlar ve besinlerin emilim fonksiyonlarına (E vitamini ve demir gibi) destek olmaktır. Göz merceği ve akciğer gibi yapılarda antioksidan olarak çalışır.
SOĞUK ALGINLIĞINA KARŞI NE YAPILMALI
C vitamini ayrıca, antioksidan yapıda olan E vitaminine dönüşebilir. Suda eriyen bir vitamindir. Kötü kolesterolün (LDL) oksidasyonunu önler. Yüksek dozda alınması halinde ne gibi yararlar getireceği yolunda çalışmalar sürmekle birlikte, beta karoten gibi, antioksidan etki nedeniyle, kanser, kalp-damar hastalıkları ve katarakta yakalanma ihtimalini azalttığı belirlenmiştir. C vitamini, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı da direnci de artırmaktadır. Stres koşullarında daha hızlı kullanılır. Yetersizliğinde iskorbüt görülürken, yüksek dozları sindirim sisteminde tahrişlere neden olabilir. Uzun süre yüksek dozda kullanılmasının böbrek taşı ihtimalini artırdığı da bilinmektedir.

FAYDALARI NELERDİR?

-Birçok kanser çeşidinin oluşmasını önler.
-Nitrosaminlerin (kansere neden olan maddeler) oluşmasına karşı koymada yardımcı olur.
-Ameliyat sonrası iyileşmeyi hızlandırır.
-Doğal bir laksadif olarak işlev görür.
-araları, yanıkları ve kanayan diş etlerini iyileştirir. * Damarlardaki kan pıhtılaşmasını düşürür.
-Birçok viral ve bakteriyel enfeksiyonun önlenmesine ve genellikle bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine yardımcı olur.
-İdrar sitemi enfeksiyonu tedavisinde kullanılan ilaçların etkinliğini büyük ölçüde artırır.
ETİKET:C vitamini yararları,c vitamini bulunduran besinler,c vitamini için neler yemeliyiz,gripten korunmak için neler yemeliyiz,grip ten korunma yolları,soguk lagınlıgı için neler yenmeli,kanser önleyici besinler,

Reviews:

Yorum Gönder

Şifalı Bitkiler ve Kürler © 2014 - Designed by Templateism.com, Plugins By MyBloggerLab.com

Contact us

Blogger tarafından desteklenmektedir.